FOLLOW US ON SOCIAL

Posted On

06
Серпень
2021

Смартфони Samsung втрачають позиції

Справи у мобільного підрозділі Samsung, ймовірно, йдуть не так добре, як може здатися на перший погляд. Південнокорейські ЗМІ стверджують, що флагманські смартфони бренду втрачають позиції з кожним роком. Більш того, китайська компанія Xiaomi все активніше тіснить Samsung.

Згідно з даними Counterpoint, процитованих виданням Naver, серія Galaxy S21 не змогла повторити успіх жодного зі своїх попередників, починаючи з Galaxy S5. Корейське видання Businesspost повідомляє, що продажі Galaxy S21 за перші шість місяців склали 13,6 мільйона одиниць. У порівнянні з продажами S20 ця цифра нижче на 20%. Якщо порівнювати з S10, падіння і зовсім становить значні 47%.

Частково цей спад можна пояснити пандемією. Однак за цей період Apple, конкуруюча з Samsung у високому ціновому сегменті, відчутно зміцнила свої позиції. Корейські аналітики впевнені, що зниження продажів флагманів Samsung частково пов’язано з тим, що китайські виробники випускають все більш цікаві пристрої високого класу. В даний час Samsung є світовим лідером ринку смартфонів, однак експерти відзначають реальну загрозу для корейського ТехноГіганта з боку Xiaomi.

Загальна інформація

Samsung Group – південнокорейська група компаній, один з найбільших чеболів, заснований в 1938 році. На світовому ринку відомий як виробник високотехнологічних компонентів, включаючи повноциклове виробництво інтегральних мікросхем, телекомунікаційного обладнання, побутової техніки, аудіо- і відеопристроїв. Головний офіс компанії розташований в Сеулі.

Слово «Самсунг» в корейській мові означає «три зірки». Можливий зв’язок такої назви з трьома синами засновника Samsung Лі Бен Чхоль, молодший з яких Лі Гон Хі очолив компанію в 1987 році в порушення всіх східних традицій успадкування, в згоді з якими старший син успадковує велику частину сімейної власності.