FOLLOW US ON SOCIAL

Posted On

05
Березень
2021

Євросоюз звинуватить Apple в антиконкурентній поведінці на ринку стрімінгу музики

Євросоюз може найближчим часом пред’явити антимонопольні звинувачення щодо Apple в зв’язку зі скаргою з боку її конкурента Spotify на несправедливе просування власного сервісу потокової передачі музики.

Spotify направила в 2019 році в Єврокомісію скаргу, в якій заявила, що Apple несправедливо обмежує конкурентів своїм власним музичним сервісом Apple Music. Крім того компанія висловила протест проти 30-відсоткової комісії, що стягується з розробників додатків за використання системи покупок усередині додатків Apple (IAP). За словами джерел агентства Reuters, Європейська комісія може до початку літа направити Apple повідомлення про претензії з викладом передбачуваних порушень антимонопольних правил блоку.

Зауважимо, що в червні минулого року проти Apple антимонопольний орган ЄС порушив відразу чотири справи, одна з яких якраз і пов’язана з претензіями Spotify. Крім цього Єврокомісія також вивчає правила Apple App Store для всіх конкуруючих додатків, для електронних книг і аудіокниг, а також умови і положення сервісу мобільних платежів Apple Pay.